Deze soep maakte ik onlangs samen met bevriende Meester-herboriste Sumiré Nukina, die een prachtig bord met vroege voorjaarskruiden meebracht. Aan de bouillon hebben we grote kliswortel en Astragaluswortel toegevoegd zodat de soep de weerstand ondersteunt en de darmflora versterkt.
Het is heel eenvoudig zelf kruidenzout te maken van verse of gedroogde kruiden.
Zo gebruik je minder zout en je kunt eindeloos variëren met verschillende smaken en profiteren van een vleugje werking van gebruikte kruiden op de achtergrond. De werkwijze is als volgt:
Neem 2 delen zout van goede kwaliteit (zeezout, Himalayazout, Keltisch zeezout enz.) en 1 deel kruiden. Gebruik verse kruiden als die voor handen zijn, maar het gaat ook heel goed met gedroogde kruiden. Knip de verse kruiden fijn, of vermaal ze in de keukenmachine/blender en voeg ze rechtstreek toe aan het zout.
Harde delen zoals zaadjes kunnen van te voren even gekneusd worden met een vijzel of vermalen worden in een blender of keukenmachine. Ook kunnen daarmee gedroogde kruiden fijner gemaakt worden. Mogelijke combinaties:
Karwijzaad – komijnzaad – knoflook snippers
Pepermunt – peterselie – citroenrasp
Kurkuma – koriander – Nigella-zaad
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website bieden. Als u onze site blijft gebruiken, accepteert u ons cookiebeleid.